Škratova filmska šola

novice

urnik

Bliža se drugo predavanje letošnje Škratove filmske šolePred nami je že drugo predavanje Škratove filmske šole 2011, katere letošnja rdeča tematska nit je prevpraševanje filma v kontekstu t.i. digitalnega načina produkcije, koncepta, ki izhaja iz teoretske parafraze t.i. kinematičnega načina produkcije Jonathana Bellerja.

Tokrat se nam bo predstavil Andrej Pezelj, publicist Radia Študent, sicer pa podiplomski študent na Filozofski fakulteti v Ljubljani. V predavanju, ki se bo zgodilo devetnajstega aprila v Knjižnici Šiška s štartom ob 19.30, bo skozi teorijo in nekatere primere filmske prakse pod kritično lupo (med drugim) postavil tudi položaj kritiške institucije. Tako je Andrej v zvezi z vsebinsko strukturo predavanja v svoji napovedi zapisal: »(…) topični umik izven ideologije umetnosti pa je morda idealna pozicija kritike, ki se jo lahko definira skozi paradoksalnost raznoterih stališč«.

Predavanje bo - kot vselej - pospremljeno z  avdiovizualnimi primeri, zaključilo pa se bo z debato in s povabilom k pisanju vaših prispevkov, dvema stalnicama Škratove filmske šole, pri čemer si lahko lanske prispevke preberete v zborniku Škratova filmska mala šola 2010: Revščina in socialna izključenost, ki je dosegljiv tukaj, v Škratovi čitalnici in v vseh večjih knjižnicah po Sloveniji. Natančna napoved Andrejevega predavanja vas čaka na spletni strani Škratove filmske šole, sledite pa ji lahko tudi na našem Facebook profilu, tukaj.