Škratova filmska šola

novice

urnik

Avdio-foto dokumenti včerajšnjega razkrinkavanja mehanizmov idolatrije umetnostiČetudi se je včerajšnje predavanje zaključilo okoli devete ure zvečer, je druženje ob prijetnem pomenkovanju, katerega vzpodbuda je bilo Andrejevo predavanje, trajalo še dolgo v noč.

Bi želeli biti tudi vi del prevpraševanja nekaterih najbolj temeljnih mehanizmov zgodbe, ki se ji reče umetnost? Vas zanima, kako se je Andrej lotil razkrivanja idolatrije umetnosti, ki nedvomno kroji naše zavestno, pa tudi nezavedno razumevanje danega polja, obloženega s takšnimi in drugačnimi pomeni, še posebej pa s transcendenco, ideološkim tkivom umetnine?

Odgovore na tovrstna vprašanja lahko najdete v posnetku predavanja Andreja Pezlja, ki vas že čaka na naši spletni strani. Nam ne verjamete? Morda pa vas bo v to prepričal posneti foto material, če seveda jemljete fotke kot dokaz, tako rekoč ontološko potrdilo realnosti. Preden pa vas povabimo k naslednjemu predavanju, predavanju Andrejevega soimenjaka oziroma k predavanju Andreja Tomažina, naj vam le še sporočimo, da za vaše nadaljnje raziskovanje in pisanje Andrej Pezelj že pripravlja kratka izhodišča.