Škratova filmska šola

novice

urnik

Vloga (filmske) kritike danes: delavnicaNa zadnji letošnji praktični delavnici Škratove filmske šole bomo skozi različne primere, skozi različna izkustva in diskurze preizprašali vlogo (filmske) kritike, njeno mesto in pomen v specialističnem kot v širšem, družbeno-političnem polju.

Četudi se bo delavnica primarno fokusirala na filmsko kritiko, smo v goste povabili mlade kritičarke in kritike, ki delujejo na različnih področjih: na področju teatra, literature, glasbe itd.

Delavnica bo potekala na način diskusije, na praktičnih primerih pa bomo skušali pokazati na nekatere temeljne probleme, ki so povezani z osrednjo tematiko delavnice.

Avdio posnetek delavnice bomo v kratkem objavili na pričujoči spletni strani, pri čemer bo slednji konceptualno in didaktično konsistentno zaokrožil letošnjo celoletno delavnico filmskega pisanja, prav tako pa bo funkcioniral kot povabilo k novim piskam in piscem. Vsa prispela besedila bomo po predhodni korespondenci objavili v novem zborniku Škratove filmske šole.

 

Število mest je zaradi učinkovite izvedbe delavnice omejeno.

 

Kontakt: info(at)fimuthe.org