Škratova filmska šola

novice

urnik

30.5.2012 pričetek teoretskega cikla Škratove filmske šole 2012!Po nekaj mesecih počitka se vnovič vračamo z novim ciklom Škratove filmske šole, tokrat že s četrtim po vrsti. V letošnjem letu bomo še naprej sodelovali s Knjižnico Šiška, kjer se bodo odvijala pretežno teoretsko zastavljena predavanja na letošnjo osrednjo temo analize razmerja med filmom in novimi mediji.

Še naprej ostajajo naše, zdaj že stalne delavnice, kot so celoletna delavnica filmske oziroma intermedijske kritike, pa delavnici skupinskega filmskega pisanja in pa seveda platforma Odprtega videa, ki jo bomo letos nadgradili z izdelavo aplikacije za Android, s čimer se bomo še bolj približali prvotni konceptualni zasnovi nalaganja videov neposredno s pametnih telefonov. Njeno uporabo bomo demonstrirali s praktično delavnico. Na tej platformi bo na voljo tudi celoten arhiv dosedanje Škratove filmske šole, z možnostjo poslušanja preteklih in prihodnjih predavanj kot podcastov). Kot zaokrožitev usmerjenosti k novim medijem nameravamo letošnji in pretekle zbornike pretvoriti v format, kompatibilen za branje na elektronskih bralnikih in tablicah.

Poleg omenjenih novosti je potrebno izpostaviti tudi delavnico filmskega podnaslavljanja, ki jo bo vodila Jelena Mikloš, pa bralni krožek, ki ga bova koordinirala z Andrejem.

Kot rečeno, tudi letos nameravamo izdati zbornik, zatorej vljudno vabljeni, da s svojimi besedili sodelujte v njegovi pripravi v okviru celoletne delavnice filmske oz. intermedijske kritike!!! Zbornik bo na edinstven način zaokrožil letošnjo podstat Škratove filmske šole, to je razmišljanje o t.i. večmedijskem stanju, v katerem se intenzivno hibridizirajo film, novi mediji, medij knjige ipd.

Spremljate nas na naši prenovljeni spletni strani, pa na socialnih omrežjih. Če se želite prijaviti tudi našo email okrožnico, nam pišite na ninacvar(at)gmail.com ali pa na info(at)fimuthe. org.