Škratova filmska šola

novice

urnik

2. učna ura: Izhodišča Tjaše PureberTjaša Pureber je za vas pripravila naslednja izhodišča za pisanje in vašo morebitno udeležbo v celoletni delavnici pisanja o filmu in novih medijev, pri čemer bodo vaša besedila objavljena v novem zborniku Škratove filmske šole 2012. Vljudno vabljeni k sodelovanju!!!

 

1.       Kako na podlagi kolektivne organiziranosti španskih filmarjev v obdobju revolucije ocenjujete pomen vprašanja organiziranosti produkcije v iskanju alternativnih, neodtujenih oblik delovanja onkraj kapitalizma?

2.       Na kakšne načine lahko uporabljamo nove medije v povezavi z video produkcijo, tako da presegamo polje dominantne kapitalistične ideologije? Kako se lahko premosti odtujeni odnos med subjektom in objektom, ki je inherenten tako rekoč vsaki dominantni obliki umetniške produkcije?

3.       Mislite, da je lahko t.i. politična umetnost (predvsem v kontekstu video produkcije) subverzivna in radikalna, če ostaja znotraj ustaljenih kanalov umetniške produkcije? Na kakšen način je lahko umetnost relevantna za katerokoli družbeno gibanje?