Škratova filmska šola

novice

urnik

Odprti video 012/II - vabilo k sodelovanju!V organizaciji Škratove filmske šole 2012 tudi letos razvijamo spletno platformo Odpri video, ki jo bomo v letošnji ediciji Škratove filmske šole še nadgradili.

Želimo jo namreč narediti še bolj prijazno za uporabnika, ob tem pa jo poskušati še bolj približati njeni izvirni zamisli, tj. »video-sharing website, ki je posvečena več ciljnim skupinam, v osnovnem smotru pa želi delovati na multiplih ravneh: na družbeno-angažirani, umetniško-eksperimentalni in pa na socialno-kulturni.«

Ker se Odprti video v osnovi deli na dva dela – prvi predstavlja kolekcijo posnetkov, kadrov in filmskih zasnov, ki služijo kot shramba za kreacijo umetniških del uporabnikov internetne skupnosti, drugi del pa je zamišljen kot kolekcija izsekov iz realnega, kjer video posnetki prihajajo s strani marginaliziranih skupin – vas vljudno vabimo, da s svojimi kadri ali videi oblikujete edinstveno skupnost Odprtega videa, ki se od ostalih tovrstnih spletnih platform razlikuje po svoji konkretni umestitvi in agendi.  Eden od možnih načinov vašega sodelovanja so tudi videi, v katerih lahko vizualizirate poante, koncepte in teoretične predpostavke letošnjih (osmih) teoretsko-filozofskih predavanj v Knjižnici Šiška.

Več o tem, kako lahko sodelujte, najdete na spletnem naslovu: http://fimuthe.org/ov/info.php.

Sicer pa tudi za letos načrtujemo praktično delavnico, na kateri vam bomo med drugim predstavili aplikacijo za Android, ki vam bo omogočila nalaganje posnetkov neposredno z vaših pametnih telefonov.

Če imate kakršno koli vprašanje v zvezi z Odprtim videom, se obrnite na Andreja Tomažina, idejnega avtorja in urednika spletne platforme Odprti video: an.tomazin@gmail.com