Škratova filmska šola

novice

urnik

Odprti video: praktična delavnica Škratove filmske šole!Andrej Tomažin | 2 / 7 / 2011 | Škratova čitalnica | 11:00


V organizaciji Škratove filmske šole in vanjo vključene spletne platforme Odprti video (http://www.fimuthe.org/ov/) bo v začetku julija, natančneje v soboto, 2. 7. 2011, ob 11.00 pri Škratovi čitalnici potekala praktična delavnica filmskega snemanja.

V letošnjem letu se bomo na praktični delavnici ukvarjali predvsem s ti. lo-fi tehnologijami snemanja v sodobnem svetu. Pod tem pojmujemo vsakršne mobilne naprave z vgrajenimi kamerami, digitalne fotoaparate, starejše DV kamere ipd. S temi tehnologijami, ki so prisotne že skoraj v vsakem gospodinjstvu ali žepu posameznika, bomo poskusili osnovati možnost akcijskega snemanja, obenem pa bomo v praktičnem smislu uporabljali tudi kvalitetnejšo tehnologijo. Cenejša in lažje uporabna tehnologija prinaša problematiko različnih pretvarjanj, digitalnih tehnik, obenem pa ravno zaradi svoje dosegljivosti in vseprisotnosti lahko na ravni dokumentarizma in drugih žanrskih označevalcev sodobnemu človeku olajša ujeti prave trenutke, najsi bo to v estetskem ali družbeno-politično angažiranem smislu.

Na delavnicah se bomo ukvarjali z različnimi načini snemanja, možnostmi takšnega snemanja, pretočitvijo posnetkov na računalnik, njihovo obdelavo in internetno objavo na spletni platformi Odprti video.

 

KDAJ?  Vabljeni na prvo letošnjo praktično delavnico Škratove filmske šole, v soboto, 2. 7. 2011, ob 11.00 pri Škratovi čitalnici!

 

KAKO? Predhodno znanje ni potrebno. S seboj prinesete mobilne naprave z vgrajenimi kamerami, digitalne fotoaparate, DV kamere ipd. Ne pozabite kablov, ki povezujejo napravo z računalnikom. Če imate možnost, pa lahko prinesete tudi lasten prenosnik.

 

Zaradi lažje izvedbe delavnice je zaželjeno, da se na delavnico prijavite najmanj dva dni pred njeno izvedbo, in sicer na info(at)fimuthe.org ali na an.tomazin@gmail.com.

---

Projekt Škratova filmska šola 2011 se izvaja v organizaciji Kulturno umetniškega društva Anarhiv, v sodelovanju z MKL – TVŽU Knjižnica Šiška, finančno sta ga podprla Urad RS za mladino in JSKD, izvajamo pa ga tudi s pomočjo YHD – Društva za teorijo in kulturo hendikepa, KUD Mreže in CNVOS-a.