Škratova filmska šola

novice

urnik

Filmsko skupinsko pisanje: Preoblečena filmska svetovja II.Andrej Tomažin | 23 / 9 / 2011 | Škratova čitalnica | 19:00


Vljudno vabljeni na drugo delavnico filmskega skupinskega pisanja, ki se bo zgodilata petek, 23.9. 2011 ob 19h na vrtu Škratove čitalnice.

 

Na delavnici – recept za slednjo smo dobili po prebiranju knjige Svetovi drugih, ki jo je uredila Tea Hvala, pri čemer ta obsega dvajset zgodb, nastalih na delavnicah skupinskega pisanja feministične in kvirovske znanstvene fantastike, ki jih je prav tako vodila Tea Hvala – bomo za izhodišče vzeli nekaj reprezentativnih filmov, ki se na tak ali drugačen način dotikajo letošnje osrednje teme Škratove filmske šole.

 

A filmske zgodbe nam bodo služile le kot izhodišče, saj bomo slednje po zgledu tehnike skupinskega pisanja, ki so si jo izmislili nadrealisti, na sebi lasten način, v improvizacijski maniri, sestavili povsem na novo. Če nas bo šest, bo nastalo šest novih fantazijskih svetov, saj bo vsak od nas oblikoval novo zgodbo, a jo po desetih minutah predal drugemu, ki bo napisano prebral, nato pa nadaljeval tam, kjer se je zgodba končala. Pisali bomo toliko časa, dokler ne bo prav vsak udeleženec nekaj prispeval k vsaki zgodbi.

 

Delavnica je brezplačna, s seboj prinesite le pisalo, za papir poskrbimo mi.

 

Nastale zgodbe bomo objavili v Zborniku Škratove filmske šole 2011.

 

Za pokušino pa že zdaj za vas objavljamo kratek odlomek z zadnje seanse filmsko-skupinskega pisanja:

 

Tišina. »Kaj za vraga?« je bentil Marjan. Spet mu je zamrznila njegova čisto nova hruška. Jebemti, pa ti korporacijski oglaševalski produkti, ki prodajajo bedno bleščavo podobo, jaz pa sem jim spet nasedel in padel na te patetične life style prodajalske fore! No, kakorkoli. Zdaj bom še težje vstopil v to jamo, četudi moram, ker se mi prilično dozdeva, da me v njeni notranjosti čaka čisti presežni užitek – iz jame je vel dražestni topli udar, že kar cunami slapov vlage …