Škratova filmska šola

novice

urnik

Participativno RE – videno 2011: Škratova filmska šola vas ponovno vabi na delavnico pisanja o filmuNina Cvar | 23 / 9 / 2011 | Škratova čitalnica | 00:00


Delavnica poteka skozi celoletni cikel Škratove filmske šole 2011, vaše pisanje se lahko orientira na iztočnice, ki so jih pripravile predavateljice in predavatelji po izvedenem predavanju (arhiv predavanj z izhodišči in posnetki je dosegljiv tukaj), ali pa glede na osrednjo tematiko letošnje Škratove filmske šole, pri čemer si sami izberete teme in žanr filmskega pisanja.

 

Vaša besedila pošljete na ninacvar(at)gmail.com in na an.tomazin(at)gmail.com, tekste bomo prebrali skupaj, se o njih pogovorili ter jih v nadaljevanju objavili v zborniku Škratove filmske šole 2011.

 

Še nekaj delavniških napotkov:

Vaše pisanje si lahko za izhodišče izbere povsem poljuben filmski tekst, ki naj se posredno ali neposredno dotika letošnje osrednje teme. Za lažje premikanje po žanrskih koordinatah navajamo nekaj predlogov, ki jih seveda lahko povsem zaobidete, razbijete ali zvijete v nove različice in odvode:

 

-recenzije oziroma ocene filmov (od 2000 do 5000 znakov s presledki),

-poročila s filmskih dogodkov – na primer poročila o filmskih festivalih, okroglih mizah (do 3000 znakov s presledki),

-eseji (poljubno izbrani filmski primeri oziroma tematika; do 10000 znakov s presledki).

 

Lanski zbornik si lahko izposodite v Škratovi čitalnici in v nekaterih drugih knjižnicah, prebirate ga lahko tudi v elektronski obliki, dosegljivi tukaj.

 

Vaše prispevke na zgoraj navedena elektronska naslova pošljete do 23.9.2011

 

Se že veselimo vaših prispevkov.

 

Kritiško delavnico pisanja o filmu koordinira Nina Cvar.