Škratova filmska šola

novice

urnik

Bralni krožek – The Exploit A. Gallowaya in E. ThackerjaAndrej Tomažin | 11 / 7 / 2012 | Brez | 20:30


V organizaciji Škratove filmske šole 2012 tokrat prvič predstavljamo bralni krožek, znotraj katerega bomo poskušali obravnavati sodobne pristope k filmski in novomedijski tematiki, obenem pa ne bomo pozabljali na družbene implikacije tovrstnih praks in teorij.

Za letošnji bralni krožek smo si izbrali knjigo dveh ameriških teoretikov Alexandra R. Gallowaya in Eugenea Thackerja z naslovom The Exploit, ki je izšla leta 2007 pri University of Minnesota Press. Alexander R. Galloway je stopil na širši podij teoretičnega miljeja s svojo knjigo Protocol iz leta 2004, v kateri se ukvarja z razporeditvijo moči v času decentralizacije mrež, Eugene Thacker pa je avtor več knjig s področja medijske teorije, biotehnologije (Biomedia, 2004) in teorij, ki poskušajo tako ali drugače definirati življenje (After life, 2010). V (prvi in zaenkrat edini) skupni knjigi se ukvarjata z mrežami in njihovim delovanjem, obenem pa v njej analizirata tudi politične implikacije vzpostavljajočih se oblik moči, s tem pa hitro obideta banalno razumevanje mrež kot svobodnih in demokratičnih možnosti povezovanja.

Bralni krožek Škratove filmske šole bo ob danem tekstu spodbujal kritično mišljenje, analitično branje zahtevnih teoretskih del filmske in novomedijske teorije, na prvo srečanje pa ste vabljeni že 11. 7. 2012 v prostore KUD Anarhiva na Kersnikovi ulici. Dobimo se ob 20h, pred Kiberpipo. Za lažjo izvedbo bralnega krožka in za dogovor v zvezi z dostopnostjo izbranega gradiva vas naprošamo, da se najmanj tri dni pred izvedbo prijavite na spodnja navedena elektronska naslova.

Če imate kakršno koli vprašanje v zvezi z bralnim krožkom, se obrnite na Andreja Tomažina: an.tomazin@gmail.comali Nino Cvar: ninacvar@gmail.com