Škratova filmska šola

novice

urnik

Participativno RE – videno 2012Nina Cvar | 15 / 10 / 2012 | Brez | 23:30V okviru Škratove filmske šole tudi letos prirejamo delavnico pisanja o filmu in novih medijih.

Delavnica poteka skozi celoletni cikel Škratove filmske šole 2012, vaše pisanje pa se lahko orientira bodisi na iztočnice, ki so jih pripravile predavateljice in predavatelji po vsakem izvedenem predavanju, bodisi glede na osrednjo topiko, pri čemer si sami izberete tematiko in žanr  pisanja.

Besedila pošljete na ninacvar(at)gmail.com ali na an.tomazin(at)gmail.com

Tekste bomo prebrali skupaj, se o njih pogovorili ter jih v nadaljevanju objavili v zborniku Škratova filmska šola 2012.

Pa še nekaj delavniških napotkov:

Vaše pisanje si lahko za izhodišče vzame poljubno izbran primer, ki  naj se posredno ali neposredno dotika letošnje osrednje teme. 

Za lažje premikanje po žanrskih koordinatah navajamo nekaj predlogov, ki jih seveda lahko povsem zaobidete, razbijete ali zvijete v nove različice in odvode:

-recenzije oziroma ocene  (od 2000 do 5000 znakov s presledki),

-poročila; na primer poročila o filmskih festivalih, okroglih mizah (do 3000 znakov s presledki),

-eseji (poljubno izbrani primeri oziroma tematika; do 10000 znakov s presledki).

Lanski in predlanski zbornik si lahko izposodite v Škratovi čitalnici in v nekaterih drugih knjižnicah, prebirate pa ju lahko tudi v elektronski obliki, dosegljivi  http://issuu.com/thrunabilax/docs/zbornik2011sfs .

Prispevke pošljete na zgoraj navedena elektronska naslova do 15.10.2012.